НачалоЛюбими (0)Моят профилКоличкаПлащане

Аквамарин

Аквамарин е метафизически известен като камък на смелост и сила на духа, която може да донесе голяма сила.
Пречиства ума и засилва творческите способности. Балансира емоциите. Помага за освобождаване от страхове, съмнения и фобии и така ни прави по-толерантни и ни кара да поемем отговорност за своя живот и за действията си. Превръща колебливостта във вътрешен контрол.

  Добро средство за медитация, защото носи успокоение, душевен мир, вдъхновение и любов. Увеличава личната сила и укрепва аурата. Помага ни да поемем контрол над всякаква ситуация, в която трябва да бъдем силни.

  Аквамарин е много полезен, ако ни предстои съдебен процес или спор, защото предпазва от несправедливост и врагове. Би могъл да събере отново брачните партньори след развода. Ако го носите, ще ви пази от злополуки и ще привлича богатство.

  Познат като мистичен и ясновидски кристал, аквамаринът има балансиращ ефект върху всички тела; вибрациите му са фини и с дълготрайно действие. Чудесно средство за пречистване на емоциите, ума и духа. Изостря интуицията, като същевременно успокоява неспокойния ум. Твърди се също така, че отваря канал за общуване с водните същества.
Аквамарин се свързва с чакрата на гърлото.