НачалоЛюбими (0)Моят профилКоличкаПлащане

Аметист

 Аметистът е камък, който има успокояващ и релаксиращ ефект, както в емоционален и духовен, така и във физически план. Tози красив камък осигурява на притежателя си хармония, търпение и вътрешен мир. Изключително подходящ е за медитация.

    Аметистът е полезен при наличието на правни проблеми и въпроси. Смята се, че може да доведе до просперитет и изобилие. Помага да контролираме негативните мисли и ни дава проницателност в бизнес делата. Камъкът "отваря вратите" към духовните преживявания и може да предпазва притежателя си от черна магия. Засилва интуицията, отваря телепатични канали. 

     Известен е като камъкът на промяната и може да донесе всякакъв вид промяна във вашия живот. Помага и за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката. Освен, че пази от психически атаки, се използва и за защита от крадци и да предпазва пътниците.

     Този камък е бил използван от хилядолетия за предотвратяване на алкохолизъм и помага да се оттървем от различни нездравословни зависимости (например пушене и др.). Аметистът помага за облекчаване симптомите на всякакъв вид пристрастяване. Полезен е и при безсъние, артрит, диабет, проблеми с ендокринната система, хронична умора, слаба имунна система, астма, фобии, бременност и предотвратяване на спонтанен аборт, менопауза, ПМС.

     Помага много при мигрена и главоболие причинено от нерви. Използва се също и за подобряване на концентрацията. Аметистът се свързва основно с коронната чакра и чакрата на "третото око", но има свойството да балансира и лекува всички чакри.

     Хората, които редовно носят амулети, гривни или колиета с този камък очароват другите с тяхната личност и харизма.